Bombastični božič

Ilustracije: Amandine Wanert

6,50 

O prehodu od prenasičenosti z darili k poglobljenemu praznovanju božiča ob jaslicah.

Imprimatur. Nihil obstat.

RAZPRODANO!

Ni na zalogi

Kategorija / Avtor: Prevod: Jana Okorn
978-961-93026-6-8
Datum izida: 13. 10. 2011
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 48
Vezava: mehka, z zavihki

Opis

Kakšna nočna mora! Pepija na božični večer obliva mrzel pot, v grlu pa mu tiči kepa strahu. Grmada daril in kolačev se je tako zelo napihnila, da je eksplodirala. Kam naj skrije svojo glavo? Kako naj pobegne iz tega pekla?

Nova dogodivščina Pepija in Tinkare Bombastični božič bo s svojo nezmernostjo zabavala otroško domišljijo. S prečiščenim pogledom nas bo približala jaslicam in nam pomagala preživeti božič v večji svobodi. Na koncu knjige nas izmenjavanje vprašanj in odgovorov napoti nazaj k zgodbi in nam odpira nova obzorja.

Vsebina

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med osmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Predstavitve v medijih

Odlomki iz intervjuja z avtorjem Dogodivščin Pepija in Tinkare, belgijskim duhovnikom Olivierjem Bonnewijnom. Vir:  Il est vivant (On živi), št. 259, april 2009.

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberi vse odlomke iz intervjuja.

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.