Varstvo osebnih podatkov

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV V ZALOŽBI EMANUEL D.O.O.

 

Podatki, ki se zbirajo

Ob prijavi na e-novice oddate svoj elektronski naslov.

Pri naročilu (preko spletne strani, po telefonu ali e-pošti) in pri registraciji preko spletne strani oddate naslednje podatke: elektronski naslov, ime, priimek, naslov in telefonsko številko.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila pridobljena.


Namen zbiranja in obdelave, obdobje hrambe ter varovanje

Vse zgoraj omenjene podatke Založba Emanuel obdeluje zgolj za namene obveščanja o novostih in dogodkih, ki jih organiziramo, za neposredno trženje in izpolnjevanje naročil.

Neposrednemu trženju so namenjene e-novice, ki jih pošiljamo s pomočjo orodja, katerega ponudnik spoštuje obveze Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Podatki o naročnikih naših izdelkov se hranijo na nadzorni plošči spletne strani (dostop z geslom), v sistemu za izdajo računov (dostop z geslom in certifikatom), nekateri pa tudi v sistemu kurirske službe (dostop z geslom). Namen hrambe je, da nam ob ponovnem naročilu ni potrebno vnašati podatkov o kupcu.

Rok hrambe podatkov je ves čas delovanja naše založbe oz. do preklica soglasja s strani posameznika, na katerega se podatki nanašajo. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma trajno izbrišemo.

Podatke založba varuje v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Zakon o varstvu podatkov ZVOP-1, Ur. L. RS št. 94/07 in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR).


Brisanje podatkov in druge pravice posameznikov

Odjava od e-novic je možna kadarkoli. Navodila za odjavo se nahajajo na koncu e-novic.

Vsak posameznik lahko za svoje osebne podatke kadarkoli zahteva sledeče:

 • vpogled,
 • popravek,
 • popoln izbris,
 • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
 • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje.

Zahtevo pošljite pisno na e-naslov [email protected] ali na naš naslov: Založba Emanuel d.o.o., Ulica stare pravde 11, 1000 Ljubljana. Če ste registrirani uporabnik in želite, da se vaši podatki brišejo, to označite v vašem profilu v spletni trgovini.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili podatki zbrani, bomo posamezniku predtem zagotovili informacije o tem drugem namenu in pridobili njegovo dodatno privolitev.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice iz naslova varstva njegovih osebnih podatkov, poda pritožbo pri nadzornem organu – Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov na Založbi Emanuel d.o.o., nam lahko pišete na [email protected].

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.

  Item added to cart.
  0 items - 0,00