Prenovitev

21,00 

Resnična zgodba o (notranji) prenovi neke župnije. Zakladnica idej za prenovitev občestvenega življenja. Za vse, ki imate radi svojo župnijo!

Izdelek lahko kupite tudi v paketu, skupaj s knjigo Gremo na misijon: Paket: Prenovitev & Gremo na misijon.

 

Kategorije / , , Avtorja: , Prevod: Meta Halas
978-961-93860-0-2
Datum izida: 11. 9. 2015
Format: 15 x 22 cm
Število strani: 284
Vezava: mehka

Opis

Prenovitev je zgodba o župniji Jezusovega rojstva v Timoniumu, ZDA. Avtorja, župnik Michael White in njegov pastoralni asistent Tom Corcoran, odkrito pripovedujeta o tem, kar se jima je dogajalo od dne, ko sta nastopila službo in razočarana odkrila, da je župnija na poti stalnega in gotovega upada. Preko poskusov in napak ter z obilo Božje milosti sta jo z leti popeljala na pot rasti in odprtosti. Načrtno sta začela stvari delati drugače. Postala sta zahtevna do cerkvenih ljudi in začela iskati izgubljene …

To knjigo ponujava vsem ljudem, ki slutijo ali pa so tako kot midva mogoče prepričani, da bi bilo lahko boljše. Saj vi to že veste, le težko prepoznate, kaj se v resnici dogaja. Knjigo piševa, da bi opisala najino zgodbo – kaj se je zgodilo nama, kaj sva spoznala in kaj veva o tem, kar v župniji Timonium v Marylandu v točno tem trenutku zgodovine deluje. (…) Toda stvar je v tem: knjigo morate prebrati zato, ker po Božji milosti tudi vi lahko prenovite ali vzgojite zdravo župnijo. (Michael White, Tom Corcoran: Prenovitev)

O avtorjih

Več o avtorjih: Michael White, Tom Corcoran.

Mnenja o knjigi

Avtorja nista zagledana le v svoje delo in svoje uspehe, ampak si »upata« pisati tudi o neuspehih. Vsako poglavje vsebuje bogate izkušnje in spodbude, ki se jih da prenesti tudi v druge župnije. Čeprav je knjiga nastajala v ameriškem okolju, najdemo v njej veliko uporabnih smernic tudi za slovensko pastoralno delo.

– p. Andrej Šegula, pastoralni teolog

(…) Knjiga postreže z resničnim pričevanjem župnikovega spreobrnjenja (ja, tudi to se lahko zgodi) ter z jasno in dokaj preprosto idejo postavitve župnijske pastorale. Iz Amerike more priti kaj dobrega? Jp, in to zelo.

– Janez Evangelist Rus, župnik

Zares ne maram biti samo tradicionalni nedeljnik. S pomočjo te knjige sem ugotovila, kaj hočem biti – prenovitelj. (…) Hočem, da naša starajoča se župnija z nikoli polno cerkvico postane uspešna, da se razcveti in zraste. Da postane neustavljivo privlačna za vernike in izgubljene. Avtorja dajeta dober zgled; nagovarja me njuna pripravljenost spremeniti sebe ter neomajno zaupanje v Boga, tudi ko jima je navdihnil nore ideje.
– Ana Gruden, župljanka, lektorica knjige

Predstavitve v medijih

 • Župnija, dobrodošli vsi?, okrogla miza Založbe Emanuel v okviru Socialnega tedna, september 2015
 • Oddaja Obzorja duha (začetek pri 27. minuti), 4. oktober 2015
 • Cerkev danes, založba Družina: št. 5/2015, str. 28-30
 • Božje okolje: št. 5/2015, str. 34

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.