Posnetek – p. Jacques Philippe

Priznani duhovni avtor in voditelj duhovnih vaj nas je obiskal v Sloveniji

Letošnje poletje je Jacques Philippe v sodelovanju s Skupnostjo Emanuel prvič vodil duhovne vaje v Sloveniji, širšo javnost pa je nagovoril na predavanju 19. avgusta, kjer je spregovoril o tem, kako v konkretnih situacijah ohraniti globok mir srca.

Številni ljudje si želijo najti mir srca, kar v današnjem svetu ni enostavno. A Jezus nam je obljubil: “Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem.” (Jn 14,27) Pomembno je, da v svoje srce prejmemo Božji mir, zaradi katerega bomo bolj svobodni, da se prepustimo Božjemu vodstvu in njegovi milosti, ter da sprejemamo prave odločitve. Jacques Philippe poudarja, da se nemir in zaskrbljenost sodobnega sveta odražata tudi v našem duhovnem življenju: naše iskanje Boga in služenja bližnjemu ni zaupljivo, ampak nemirno in polno skrbi.

Mir srca je čisti Božji dar, za katerega si moramo nenehno prizadevati. S katerimi konkretnimi sredstvi lahko kljub težavam vsakdanjega življenja prejmemo mir, ki ga je Jezus obljubil svojim učencem? Zakaj ga izgubljamo in kako naj se v takšnih situacijah ustrezno odzovemo?

Patra Jacquesa Philippa, člana Skupnosti blagrov in voditelja duhovnih vaj v Franciji in drugod po svetu, slovenski bralci poznamo po knjigah Išči mir in mu sledi, Notranja svoboda, Če bi poznali Božji dar, Čas za Boga, Odkrijmo veselje do molitve, Prejmimo notranji mir in Molitev – pot ljubezni [vse izšlo pri Založbi Emanuel]. Njegovo prvo delo, uspešnica Išči mir in mu sledi, je izšlo v več kot 100.000 izvodih in je prevedeno v 17 jezikov.

Oglejte si posnetek predavanja NOTRANJI MIR: PREPUSTI, IZROČI, ZAUPAJ

Ponedeljek, 19. avgust 2019, ob 19.30, Antonov dom na Viču v Ljubljani
Gost: p. Jacques Philippe
Povezovanje: Eva Markovič
Tolmačenje: Katarina Čobec

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.

  Item added to cart.
  0 items - 0,00