Pater Elija. Apokalipsa

Original price was: 20,00 €.Current price is: 10,00 €.

Apokaliptični katoliški triler. Pater Elija se na papeževo prošnjo poda v kroge najbolj vplivnega človeka na svetu, da bi ga prepričal, naj reši svojo dušo. Svetovna uspešnica.

Preberite še nadaljevanje knjige – Elija v Jeruzalemu.

 

Kategoriji / , Avtor: 978-961-93317-1-2
Datum izida: 2. 8. 2012
Format: 14,8 x 21 cm
Število strani: 504
Vezava: mehka

Opis

Pater Elija je katoliški triler s pomenljivim podnaslovom Apokalipsa.

Karmeličanski menih pater Elija, Jud, ki je preživel varšavski geto, se na papeževo prošnjo poda v kroge najbolj vplivnega človeka na svetu, da bi ga prepričal, naj reši svojo dušo … Naravnost pustolovska misija, med katero se razkrivajo tako poglavitni vzvodi svetovnega vladanja kot tudi boji za vatikanskimi zidovi in bitke v najglobljih predelih človeške duše. Ob zaključku izredno napetega dogajanja se bralec zave, da je njegov notranji svet postal svetlejši in da je ob branju dobil odgovore na najpomembnejša vprašanja našega časa.

O avtorju

Michael D. O’Brien je sodobni kanadski pisatelj, esejist in slikar.  Z ženo in šestimi otroki živi v Combermeru, Ontario. Poleg tega, da predava o veri in kulturi in da njegova umetniška dela krasijo številne cerkve po Severni Ameriki, ljubitelje leposlovja razveseljuje s svojimi romani, med katerimi je najbolj znana apokaliptična zbirka Children of the last days (Otroci poslednjih dni).

Pater Elija: Apokalipsa je prvi in največkrat prevedeni roman v zbirki in že več let absolutni hit katoliškega leposlovja.

Vpogled v knjigo

PREBERITE NEKAJ STRANI …

Mnenja o knjigi

Resnična odlika pripovedi se zdi avtorjev izreden uvid v človekovo dušo in njeno duhovno življenje. V maski srhljivke tiči evropski človek v svoji resničnosti: iščoč mir v duši in v okolju se zapleta v zanko lastne odtujitve od Boga.

– Janez Rus, mnenje na ovitku knjige

 

Prebral sem na tisoče knjig in ta je ena boljših. Upam, da jo bo prebralo na deset tisoče ljudi in da jih bo pretresla, tako kot je pretresla mene. Gre za roman, ki ga preberete kot triler – v resnici ni samo triler, ampak nekaj globljega. Ljubezen in prijateljstvo se prepletata z dramo, glavna pa je vera, vera v Kristusa.

– Sheldon Vanauken, pisatelj, mnenje na ovitku knjige

 

Kljub temu, da je roman domišljijski, je v njem najti mnogo resnic – verjetno več, kot bi si želeli priznati. Avtor nam ponudi priložnost, da stopimo izven svojih, prevečkrat preozkih okvirjev vere, pa čeprav je to težko – oziroma prav zaradi tega.

– Metka Jagodic, revija Tretji dan

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.