Drugačne počitnice

Ilustracije: Amandine Wanert

6,50 

Pepi, Tinkara in njuni prijatelji se odpravijo na nekoliko drugačne počitnice v Paray-le-Monial v Franciji.

Kategorije / , , Avtor: Prevod: Jana Okorn
978-961-93487-0-3
Datum izida: 9. 5. 2013
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 48
Vezava: mehka, z zavihki

Opis

Poletje je! Pepi, Tinkara in njuni prijatelji se udeležijo poletnega srečanja v Paray-le-Monialu, romarskem mestecu v Franciji. To so res drugačne počitnice! Srečamo se z njihovim navdušenjem, pozornostjo in odkrivanjem. Prav tako pa so prisotni tudi otožnost, MP3 in prepiri! Kdo bo imel zadnjo besedo?

Nova knjižica dogodivščin Pepija in Tinkare nas usmeri v notranje vzgibe, ki se porajajo v času »malo drugačnih počitnic«. Na koncu knjige Drugačne počitnice nas izmenjava vprašanj in odgovorov napoti nazaj k zgodbi ter tako preudarno obogati razmišljanje.

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini-romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med sedmim in enajstim letom starosti.

Vsebina

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med osmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Predstavitve v medijih

Odlomki iz intervjuja z avtorjem Dogodivščin Pepija in Tinkare, belgijskim duhovnikom Olivierjem Bonnewijnom. Vir:  Il est vivant (On živi), št. 259, april 2009.

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberi vse odlomke iz intervjuja.

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.