Na skrivnem

6,50 

Enajsta knjižica iz zbirke Dogodivščine Pepija in Tinkare Na skrivnem se rahločutno dotika vprašanja duhovniške poklicanosti.  Na koncu knjige nas vprašanja in odgovori napotijo nazaj k zgodbi in ponujajo iztočnice za razmislek.  

Imprimatur. Nihil obstat.

Kategorije / , , Avtorja: , 978-961-7019-21-6
Datum izida: 20. 7. 2021
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 46
Vezava: mehka, z zavihki

Opis

Pepi preživlja počitnice pri babici in dedku skupaj s svojo sestrico, angleškim prijateljem Johnom in sestrično Arijano. Med počitniškimi dogodivščinami, kot so dirkanje s kolesi, taborjenje v hišici na drevesu in načrtovanje novih okusov žvečilnih gumijev, se najdejo tudi trenutki miru in tišine. Takrat premišljuje o svojih hrepenenjih in o tem, kaj bi rad postal, ko bo odrasel. Spokojnost gozdnega jutra in skrivnostno molitveno vzdušje v kapeli podeželskega samostana omogočita, da se njegove želje izoblikujejo v jasno misel. 

Zgodba Na skrivnem se dotika vprašanja duhovniške poklicanosti, dodatek na koncu knjige pa ponuja iztočnice za pogovor ob vsebini. 

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med sedmim in enajstim letom starosti.

Opis zbirke

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med sedmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Vabljeni k ogledu ostalih knjig iz zbirke.

Vpogled v knjigo

PREBERITE NEKAJ STRANI …

O avtorju

Olivier Bonnewijn je od leta 1993 duhovnik v mechelensko-bruseljski škofiji. Je tudi član skupnosti Emanuel. V semenišču Naše Gospe upanja je rektor, na inštitutu za teološke študije v Bruslju pa poučuje teologijo.

Dogodivščine Pepija in Tinkare so nastale “po naključju”, iz prekipevajočega veselja med večdnevnimi srečanji za otroke. Napisane so po resničnih dogodkih, ki jim je bil avtor večkrat očarana priča.

Odlomek iz intervjuja z avtorjem:

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberite celoten intervju z avtorjem … na povezavi.

Kaj pravi o zbirki avtor?

Kliknite na povezavo – Dogodivščine Pepija in Tinkare – Olivier Bonnewijn (posnetek)

O ilustratorki

Amandine Wanert živi v Parizu. Svoj čas posveča medicinskim ilustracijam in ilustracijam za mladino. Navdušuje jo otroški svet, svoj navdih pa najde v parkih ali pred šolskimi vrati. Poteze Pepija in Tinkare so nastale na podlagi njene zbirke spominov. Za Amandine je bilo ilustriranje njunih prigod in srečanj, kakor jih pripoveduje Olivier Bonnewijn, vesela in bogata izkušnja.

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.