Kakor metulj

6,50 

Lučka, navihana in iskriva deklica, se pripravlja na prvo sveto obhajilo. Njeno starejšo sestro Tinkaro skrbi, ali je na ta korak zares pripravljena …

Imprimatur. Nihil obstat.

Kategorije / , , , Avtorja: , 978-961-7019-19-3
Datum izida: 23. 4. 2021
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 52
Vezava: mehka, z zavihki

Opis

Tinkara je zaskrbljena. Njena sestra Lučka se ves čas, celo med prvim svetim obhajilom, igra in pripoveduje šale. Kaj naj naredi? Nenadoma se med stebri v cerkvi pojavi skrivnostni metulj.

Pred nami je duhovna dogodivščina, ki se nas dotika s svojim veseljem in globino. Tokratna zgodba nam razkriva otroško doživljanje prvega svetega obhajila in pričuje o moči molitve. Na koncu knjige Kakor metulj nas avtor z vprašanji in odgovori napoti nazaj k zgodbi in izpostavi njeno duhovno razsežnost.

Opis zbirke

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med sedmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Vabljeni k ogledu ostalih knjig iz zbirke.

Vpogled v knjigo

PREBERITE NEKAJ STRANI …

O avtorju

Olivier Bonnewijn je od leta 1993 duhovnik v mechelensko-bruseljski škofiji. Je tudi član skupnosti Emanuel. V semenišču Naše Gospe upanja je rektor, na inštitutu za teološke študije v Bruslju pa poučuje teologijo.

Dogodivščine Pepija in Tinkare so nastale “po naključju”, iz prekipevajočega veselja med večdnevnimi srečanji za otroke. Napisane so po resničnih dogodkih, ki jim je bil avtor večkrat očarana priča.

Odlomek iz intervjuja z avtorjem:

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberite celoten intervju z avtorjem … na povezavi.

Kaj pravi o zbirki avtor?

Kliknite na povezavo – Dogodivščine Pepija in Tinkare – Olivier Bonnewijn (posnetek)

O ilustratorki

Amandine Wanert živi v Parizu. Svoj čas posveča medicinskim ilustracijam in ilustracijam za mladino. Navdušuje jo otroški svet, svoj navdih pa najde v parkih ali pred šolskimi vrati. Poteze Pepija in Tinkare so nastale na podlagi njene zbirke spominov. Za Amandine je bilo ilustriranje njunih prigod in srečanj, kakor jih pripoveduje Olivier Bonnewijn, vesela in bogata izkušnja.

 

Predstavitve v medijih

Priloga Naša družina, 9. maj 2021

Mnenje bralcev

“Obvezno branje za vse prvoobhajance! Pa tudi za vse tiste, ki se kdaj pri maši težko zberejo. To pa smo v resnici vsi, od otrok do odraslih!”

Eva, mamica štirih otrok

“Knjiga Kakor metulj mi je bila zelo všeč. Ilustracije so neznansko lepe.  Lepa zgodba o duhovnosti je, vmes sem se pa tudi nekajkrat prav nasmejala. Liki so mi bili všeč, ni pa mi všeč, kako se je vedla sestra od glavne junakinje, prvoobhajanka Lučka.

Iz zgodbe sem se naučila, da je lepo moliti za nekoga, in da če moliš, te Bog usliši. Ampak pod pogojem, da moliš za dobre stvari, ne pa za neumnosti kot je televizija ali pa igrice.

Najljubši lik mi je bila s. Marija Veronika, ki je molila za prvoobhajanko Lučko in je bila ta po zaslugi te molitve bolj mirna pri maši.

Mislim, da mi je knjiga pomagala pri pripravi na obhajilo, saj zdaj vem, da moram biti bolj mirna in zbrana pri maši, da bolj poslušam. Ne pa tako kot Lučka, ki se ves čas pri maši ozira okrog in je ne spremlja. Saj sem bila mirna že prej, ampak, če iskreno priznam, pa nisem vedno najbolj zbrana. Knjigo bi priporočala drugim prvoobhajancem. Bi jih pa želela opozoriti, da je malo tudi domišljijska, sploh en del o metulju – da ne bi kdo mislil, da se to res dogaja. Je pa lepa in poučna knjiga.”

prvoobhajanka Ajda, 9 let

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.