Modra skrinjica

6,50 

Le zakaj sedemletni Simon, novi sosed Pepija in Tinkare, nosi na glavi ruto in ima doma skrinjico, v kateri so 204 evri? Pepi in Tinkara spoznavata njegovo zgodbo.

Imprimatur. Nihil obstat.

 

Kategorije / , , Avtorja: , 978-2-35389-100-9
Datum izida: 30. 10. 2012
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 48
Vezava: mehka, z zavihki

Opis

204 evri! Saj novi sosed Pepija in Tinkare premore pravo malo bogastvo! Kako si je ta fant lahko pridobil tak zaklad? In zakaj okrog glave nosi zavezano ruto?

V tej novi knjižici dogodivščine Pepija in Tinkare dvigajo tančico težke bolezni sedemletnega otroka, govorijo o pogumu, o njegovi presenetljivi modrosti, o zakladu njegovega življenja, ki je bilo obrnjeno k drugim. Na koncu knjige Modra skrinjica nas izmenjava vprašanj in odgovorov napoti nazaj k zgodbi, ob kateri se lahko nasmejemo in razjokamo. Avtor se tem trpljenja in smrti loteva na zelo preprost način, zelo previdno in z občutkom.

Vsebina

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med osmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Vpogled v knjigo

PREBERITE NEKAJ STRANI …

Predstavitve v medijih

Odlomki iz intervjuja z avtorjem Dogodivščin Pepija in Tinkare, belgijskim duhovnikom Olivierjem Bonnewijnom. Vir:  Il est vivant (On živi), št. 259, april 2009.

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberi vse odlomke iz intervjuja.

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.