Adijo, žalost

Ilustracije: Amandine Wanert

6,50 

Tinkara je izgubila smisel za veselje in kar naenkrat vse vidi sivo. Potrebna bo pomoč angelskega posrednika, da se bodo v njeno življenje vrnile barve – in nasmeh.

Imprimatur. Nihil obstat.

Kategorije / , , Avtor: Prevod: Jana Okorn
978-2-35389-102-3
Datum izida: 30. 10. 2012
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 48
Vezava: mehka, z zavihki

Opis

Pismo! Vse gre narobe! Tinkara izgubi voljo do česarkoli. Vse v svojem življenju vidi v sivi barvi. Pridejo dnevi, ko poseben poseg angelskega posrednika postane nujen. Mu bo uspelo izpolniti to tako občutljivo poslanstvo?

V tej novi knjigi iz zbirke Dogodivščine Pepija in Tinkare se na nepričakovan način srečamo z malodušjem. Na koncu knjige Adijo, žalost se s pomočjo vprašanj in odgovorov z veliko rahločutnostjo dotaknemo občutljive teme.

Vsebina

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med osmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Predstavitve v medijih

Odlomki iz intervjuja z avtorjem Dogodivščin Pepija in Tinkare, belgijskim duhovnikom Olivierjem Bonnewijnom. Vir:  Il est vivant (On živi), št. 259, april 2009.

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberi vse odlomke iz intervjuja.

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.