Na obali oceana

6,50 

O otroku brez staršev, ki išče svoje korenine in tako odpira vprašanja: Od kje prihajam? Kje sem bil, predno sem se rodil? Kdo me je načrtoval?

Imprimatur. Nihil obstat.

Kategorije / , , , , Avtorja: , 978-961-93026-7-5
Datum izida: 13. 10. 2011
Format: 13,5 x 18 cm
Število strani: 48
Vezava: mehka

Opis

Skrivnost! V Quimiacu, kampu pri starem svetilniku, se Pepiju in Tinkari počitnice obrnejo na glavo. Jakov je ponovno tu! Kot slepi potnik na krovu ribiške ladje je fant na sledi svojim staršem, ki jih ni nikoli poznal.

Pred nami je vznemirljiva knjižica. Na obali oceana nas potegne v pomembno preiskavo, ki nam odškrtne skrivna vrata nastanka. Od kod prihajam? Kje sem bil, preden sem se rodil? Si je kdo želel, da bi jaz obstajal? Pred našimi junaki se z veliko hitrostjo zvrti mnogo življenjskih vprašanj. Na koncu knjige nas izmenjavanje vprašanj in odgovorov napoti nazaj k zgodbi in nam jo pomaga še dodatno osvetliti.

Vsebina

Dogodivščine Pepija in Tinkare so mini romani izpod peresa Oliviera Bonnewijna, duhovnika Skupnosti Emanuel, ilustrirala jih je Amandine Wanert, namenjene pa so otrokom med osmim in enajstim letom starosti.

Glavna junaka zbirke sta dvojčka Pepi in Tinkara. V svojih običajnih dogodivščinah s pridihom neobičajnega se morata soočiti  z marsikatero preizkušnjo, konflikti in življenjskimi vprašanji, ob tem pa postopoma odkrivata osebni odnos z Jezusom in zaupanje vanj. Avtor se v zgodbah loteva pomembnih življenjskih tem, kot so npr. prijateljstvo, prepiri staršev, molitev, neozdravljiva bolezen otroka, praznovanje božiča, žalost, ipd. Na koncu vsake zgodbe so dodana vprašanja, ki pomagajo k njenemu boljšemu razumevanju.

Vpogled v knjigo

PREBERITE NEKAJ STRANI …

Predstavitve v medijih

Odlomki iz intervjuja z avtorjem Dogodivščin Pepija in Tinkare, belgijskim duhovnikom Olivierjem Bonnewijnom. Vir:  Il est vivant (On živi), št. 259, april 2009.

Kaj želite sporočiti po Pepiju in Tinkari?
Na lepoto in globino življenja želim pogledati z otroškimi očmi. Ta lepota in ta globina sta skriti v Bogu. Poleg tega želim povedati, da v življenju ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati.

Preberi vse odlomke iz intervjuja.

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.