Pesmarica On živi! za otroke

24,90 

On živi! za otroke je prva otroška bogoslužna pesmarica. Pesmi so zbrane iz različnih virov, zlasti iz evropskega prostora, najde pa se tudi veliko pesmi slovenskih avtorjev.

Pesmarica vsebuje red svete maše z barvnimi ilustracijami, več kot 180 pesmi z notami in akordi, sedem stalnih mašnih spevov, citate svetnikov … Pesmi so razdeljene v 8 razdelkov (Slavljenje, Marija in Jožef, Sveti Duh, Adventne in božične, Evharistija in drugi zakramenti, Odpevi za psalme, Za razne priložnosti in Stalni mašni spevi). Zapis skladb je prirejen posebej za otroke v dvoglasnega, štiriglasje najdemo samo pri mašah in odpevih.

Pesmarica je pridobila imprimatur Slovenske škofovske konference, to je dovoljenje Cerkve za uporabo pesmarice pri bogoslužju.

Kategorije / , , , 979-0-9009058-7-1
Datum izida: 30. 8. 2022
Format: 15 x 21 cm
Število strani: 268
Vezava: integralna

Opis

Pred nami je prva otroška bogoslužna pesmarica On živi! za otroke. V njej smo želeli povezati sodobnejši glasbeni izraz z zakladi Svetega pisma in liturgije Cerkve. Veseli nas, da se v njej poleg pesmi, zbranih iz različnih virov, zlasti iz evropskega prostora, najde veliko pesmi slovenskih avtorjev, ki pišejo za otroke. Zahvaljujemo se jim, da so se z veseljem odzvali na povabilo k objavi pesmi v tej pesmarici. Pesmi so ob občuteni izvedbi primerne za liturgično rabo. Izjema so pesmi iz razdelka Razne priložnosti, ki v osnovi niso liturgične narave.

Otrokom želimo s to pesmarico pomagati, da pridobijo čut za glasbo pri bogoslužju. Prepričani smo, da so že od malega zmožni občutka za sveto, zato je pomembno, da jih v to uvedemo tudi s primernim glasbenim izborom. Tako bodo lahko tudi med odraščanjem ohranili zavest o veličini maše, čeprav je pri njej lahko otroško veselo in sproščeno.

– iz uvoda v pesmarico On živi! za otroke

Vpogled v knjigo

ABECEDNO KAZALO … 

KAZALO PO RAZDELKIH IN TEMATSKO KAZALO …

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.