Teologija telesa za mlade – Priročnik za starše

9,50 

Priročnik za starše dopolnjuje paket Teologije telesa za mlade (učbenik in priročnik za voditelje).

Imprimatur.

Kategoriji / , Avtor: Prevod: Mario Jurišić
978-961-222-951-1
Datum izida: 13. 6. 2013
Format: 13,7 x 21,5 cm
Število strani: 88
Vezava: mehka
Založba: sozaložništvo Založbe Emanuel in Založbe Družina

Opis

Priročnik za starše iz paketa Teologija telesa za mlade na kratko povzema vsebine učbenika, vsebine, ki jih mladi obravnavajo na tečajih ali spoznavajo samostojno. Vsebuje tudi konkretne predloge za pogovore z mladostniki o obravnavanih temah in za življenje teologije telesa v družini.

Priročnik za starše je izvrsten in izredno informativen pregled tečaja Teologija telesa za mlade. Kljub temu, da je v prvi vrsti namenjen staršem mladih, ki obiskujejo tečaj Teologija telesa za mlade, ga lahko uporabljajo vsi starši, ki se želijo bolje seznaniti s teologijo telesa in jo posredovati svojim otrokom. V priročniku so povzetki vseh dvanajstih poglavij iz učbenika, osnovna predstavitev teologije telesa, vprašanja za družinske pogovore in debate in nasveti za krepitev kulture teologije telesa v družini.

Vsebina

TEOLOGIJA TELESA ZA MLADE – učbenik in priročnik za voditelje, priročnik za starše

Odkrij božji načrt za ljubezen in življenje!

Najboljše katoliško gradivo za mlade o spolnosti, ljubezni in kaj ima Bog opraviti z vsem tem.

Avtorji priročnika Teologija telesa za mlade odgovarjajo na nekaj najbolj pogosto zastavljenih vprašanj:

Teologijo telesa je razvil papež Janez Pavel II. in jo vernikom predstavil v 129 predavanjih, ki jih je imel v okviru sredinih avdienc v Vatikanu med septembrom 1979 in novembrom 1984.  Teologija telesa med drugim govori o telesni razsežnosti človeške osebe, naravi človeške spolnosti, človekovi potrebi po občestvu in naravi zakona.

Teologija telesa za mlade je prvi program učenja teologije telesa, prilagojen prav mladim (posebej najstnikom), ki se osredotoča predvsem na vprašanja čistosti in spolnosti. Gre za večplasten program, sestavljen iz dvanajstih poglavij, ki ga lahko uporabljamo na mnoge načine in v različnih oblikah.Tečaj temelji na teologiji telesa Janeza Pavla II.

Po učbeniku Teologija telesa za mlade lahko delate v že obstoječih mladinskih skupinah, lahko ustanovite nove, neke vrste študijske skupine mladih, ki se bodo srečevale ob učbeniku, lahko ga uporabljate v katoliških srednjih šolah, dijaških domovih, na duhovnih vajah za mlade ipd.

Namenjen je v prvi vrsti najstnikom. Izkušnje v ZDA so pokazale, da je najbolj primeren za petnajst do sedemnajstletnike. Kljub temu vsebina nagovarja tudi starejše najstnike in študente, še posebej, če se s teologijo telesa srečajo prvič.

Gradivo sestavljajo:

Vse tri knjige v angleškem jeziku imajo nihil obstat in imprimatur. Slovenskemu prevodu učbenika in priročnika za voditelje Teologija telesa za mlade je imprimatur 17. julija 2012 podelila tudi Slovenska škofovska konferenca. Imprimatur SŠK ima tudi priročnik za starše.

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.