Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca

6,00 

Knjiga Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca se obrača na kristjane, ki bi radi osvežili svoj odnos s Kristusom, ki naj vedno bolj postane prijateljski odnos. Za ta korak predlaga pobožnost Srca Jezusovega, ki odkriva bogastvo notranjega življenja.

Vstopite v prijateljski odnos s Kristusom, okrepljeni z ljubeznijo njegovega Srca.

Kategorije / , , , , Avtor: Prevod: Katarina Čobec
978-961-7019-33-9
Datum izida: 17. maj 2024
Format: 10,5 x 15 cm
Število strani: 72
Vezava: mehka

Opis

Zbirka »V 9. dneh …« prinaša kratke duhovne vaje, ki jih lahko opravljamo doma, na počitnicah, na avtobusu ali vlaku … Namenjene so ljudem, ki se kljub pomanjkanju časa odločijo, da bodo predlaganim vsebinam posvetili deset minut na dan.

Devet dni navdihujočih razmišljanj na točno določeno temo prinaša napredek v duhovnem življenju. So šola molitve in obenem resnični pripomoček za spreminjanje samega sebe.

Za vsak dan sta predlagani dve meditaciji. Če je le možno, se prvi posvetite zjutraj, drugi pa v primernem trenutku čez dan ali zvečer.

Kratke duhovne vaje sestavljajo: vaje za zbranost, Božja beseda, misli svetnikov ali vélikih duhovnih piscev, dnevna odločitev … Vse to nam pomaga vstopiti globoko v pristno duhovno izkustvo.

V osmi knjigi v zbirki, Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca, vas p. Nicolas Bossu popelje na pot Jezusovega Srca s pomočjo naslednjih razmišljanj:

 1. dan: Srce, spočeto v Mariji, usmerjeno k Očetu
 2. dan: Srce lepe ljubezni v nazareški šoli
 3. dan: Srce, zakopano v gostoto vsakdanjika
 4. dan: Srce, goreče v ljubezni do duš
 5. dan: Srce, ki te je Peter zapustil in Juda izdal
 6. dan: Srce, strto v Getsemaniju
 7. dan: Srce, prebodeno na križu
 8. dan: Živo Srce, po čigar ranah smo ozdravljeni
 9. dan: Evharistično Srce

O avtorju

P. Nicolas Bossu je bil posvečen v duhovnika leta 2009. Trenutno je kaplan v stolnici sv. Janeza Krstnika in v baziliki sv. Bonaventure v škofiji Lyon, poleg tega na tamkajšnji Katoliški univerzi poučuje biblično hebrejščino. Leta 2014 je na Angelikumu v Rimu doktoriral iz biblične teologije, za svoj doktorat je leta 2016 prejel nagrado Henrija de Lubaca.

Mnenje o knjigi

Knjiga Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca p. Nicolasa Bossu v prevodu Katarine Čobec je v skladu z naukom Katoliške Cerkve. V obliki duhovnih vaj vodi k poglobitvi osebnega odnosa s Kristusom tako, da bi po prenovljeni pobožnosti do presvetega Srca vstopali v notranje bogastvo Odrešenikove osebe. Za vsak dan so predložena premišljevanja, svetopisemska besedila, molitve, besedila svetniških osebnosti in odgovarjajoča mesta iz KKC. Sodobnemu človeku pomaga na njemu primeren način odkrivati skrivnost Božje ljubezni in ga pritegniti k osebnemu notranjemu odnosu do Jezusovega Srca. Po molitvi se devet dni vzpenja kakor po stopnicah od Jezusovega učlovečenja pa vse do trpljenja in vstajenja. Vrhunec doseže v evharistiji, ki povzema vse skrivnosti in po kateri ostaja Gospod vedno med nami.

Knjiga bo v veliko duhovno korist vsem, ki že zajemajo iz “nedoumljivega Kristusovega bogastva” (Pavel VI.), kakor tudi tistim, ki se želijo približati vrelcem žive vode, ki izvirajo iz Jezusovega Srca.

s. dr. Marija Jasna Kogoj (zapisano kot mnenje cenzorja v obrazložitvi za pridobitev nihil obstat)

Morda vam bo prav tako všeč…

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se za obvestila o novostih, dogodkih in akcijah prijavite na naše e-novice.

  Brezplačna dostava

  Ob nakupu nad 50 € vam kupljene izdelke pošljemo brezplačno.

  Možnosti plačila

  Možnost plačila s kartico, po predračunu ali po povzetju.

  Pomoč pri nakupu

  Za pomoč nam pišite na naš email ali pokličite na 031 705 792.